Mind Architect - Unitate Protejată

Începând cu anul 2022, Mind Architect Media are statut de Unitate Protejată, în componența echipei noastre aflându-se persoane cu dizabilități care contribuie la crearea resurselor de învățare care ajung la voi toți.

Dacă ești parte dintr-o organizație și vrei să le oferi colegilor tăi acces la resursele Mind Architect, organizația ta beneficiază și de facilități fiscale.

Începând cu luna august 2020 companiile și instituțiile publice cu peste 50 angajați au din nou posibilitatea să facă achiziții de la unități protejate din fondul taxei pe dizabilitate, conform legii 193/2020, care modifica legea 448/2006 privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap. Aceste entități pot să redirecționeze maximum jumătate din suma datorată fondului pentru handicap spre achiziționarea de produse sau servicii de la unități protejate autorizate.

Se pot deconta doar achizițiile de produse ori servicii realizate prin propria activitate a persoanelor cu dizabilități, angajate în unități protejate autorizate, în baza unui parteneriat. Nu se mai decontează achiziția de produse și servicii intermediate (birotică, papetărie sau orice alt tip de produs importat). Astfel, legea contribuie în mod real la incluziune socială și profesională a persoanelor cu dizabilități.