Sezonul 3, Episodul 10 – Ce ne spunem când nu vorbim, ci ascultăm

Într-o lume plină de lucruri de spus, ascultarea activă devine o virtute care contribuie semnificativ la construirea de relații trainice. 

Află în episodul de astăzi ce este ascultarea activă, de ce e ea diferită de a auzi cuvintele interlocutorului și care sunt cei mai eficienți pași pentru a avea conversații relevante și satisfăcătoare cu cei din jur. 

8 comments on Sezonul 3, Episodul 10 – Ce ne spunem când nu vorbim, ci ascultăm

 1. Amalia says:

  Salutare!
  Felicitari pentru podcasturile atat de interesante si care nu sunt chiar lungi, uneori mi se pare ca sunt prea scurte. 🙂
  As avea o intrebare legata de ascultarea activa fata de varstnici, apropo de intreruperi si oboseala, exista un timp mediu in care putem fi ascultatori activi? (ex.1 ora, 2 ore?)
  Personal, mi se pare mai greu sa fii ascultator activ cu varstnicii si de multe ori nu stiu cum sa inchei cu ei dialogul fara sa-i fac sa se simta incofortabil.
  PS: podcasturile voastre imi dau senzatia de lucruri noi, interesante:).

  1. Mind Architect says:

   Salutare, Amalia

   Multumim mult pentru gand si pentru ca esti parte din comunitatea Mind Architect. Incercam sa pastram episoadele la o lungime care sa fie usor de parcurs cu calaretul activ. 🙂 Avem, insa, in pregatire o surpriza pentru anul viitor, pentru toti dintre voi care isi doresc sa aprofundeze subiectele pe care le discutam in podcast.

   In ceea ce priveste intrebarea ta, e, intr-adevar, o chestiune cu care multi dintre noi se confrunta destul de des. Raspunsul nu e atat legat de un timp mediu general in care poti asculta activ, ci de cat poti pastra tu calaretul la butoane. E important ca, atunci cand intri intr-o conversatie cu cineva cu care stii ca vei gasi dialogul dificil, sa ai nivelul de energie sus si sa incerci sa ramai in conversatie cat timp nu ti se consuma bateriile.
   Un alt lucru care ar putea sa ajute este sa nu pornesti de la asteptarea ca tu sa te simti bine, ci sa vezi interactiunea ca pe o investitie pe care o faci in relatia cu cealalta persoana.

   Speram ca raspunsul nostru a fost util si ca vei gasi in continuare utilitate in continutul pe care il cream.

   Calaret puternic si elefant intelept,
   Echipa Mind Architect

   1. Ștefan Oana says:

    Vă mulțumesc!
    Am ascultat doar cuvintele și tonalitățile vocilor celor trei participanți. Ceea ce am învățat este valoros. Cele 7 procente alocate ascultării exclusive a cuvintelor au fost depășite.

    1. Mind Architect says:

     Multumim mult pentru gand, Oana, si ne bucuram ca esti parte din comunitatea Mind Architect.

   2. Amalia Hrubaru says:

    Multumesc de pont!🙂mult spor în continuare!

   3. Brenda Zlatea says:

    Fantastic o dependența pentru dragii mei .😊
    Va mulțumesc din suflet pentru ca existați ..
    Ps : chiar dacă se poate și mai lungi ar fi și mai perfect ☺️☺️
    …O aplicație cu plata … chiar și in engleză .. dar cred ca va cer prea mult .. am profesori, directori, CEO și așa mai departe care ma întreabă de aplicație in engleză .. pentru faptul ca pe împărtășesc cea ce învăț de la voi cu el și sunt foarte multumiți de evoluția mea ☺️
    Va mulțumesc și îmbrățișez cu drag 🤗

    1. Mind Architect says:

     Salutare, Brenda

     Multumim din suflet de calaret si elefant pentru gandurile transmise, ne bucura foarte mult.
     Urmeaza sa lansam anul viitor un site mai complex, care va contine mai multe produse, mai lungi, pentru cei care vor sa aprofundeze subiectele pe care le discutam.

     In ceea ce priveste continutul in engleza, lucram la a adauga subtitrari la canalul de YouTube pe care se gasesc toate episoadele de podcast.

    2. Brenda Zlatea says:

     Foarte tare , mult succes .👍🏻☺️
     Va imbratisez cu drag 🤗

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *