Nu contează ce trăiești, contează ce-nțelegi din ce trăiești. O frază pe care am folosit-o adesea în episoadele Mind Architect și în care credem cu tărie. 

Ia, de exemplu, povestea a doi copii care au avut un context de viață similar - amândoi au avut părinți absenți emoțional, pentru că munceau prea mult și nu aveau destul timp sau pur și simplu pentru că aveau dificultăți în a exprima emoții.
În viața adultă, unul dintre copii are o viață personală în care este vulnerabil cu cei din jur, exprimă emoții și crede că exprimarea emoțiilor este un lucru benefic. În contrast, celălalt evită să exprime emoții și crede că vulnerabilitatea e semn de slăbiciune, iar lucrurile se rezolvă cel mai bine de unul singur. 

Deși cei doi au trăit experiențe similare, poveștile pe care și le-au spus despre acestea au fost diferite, așadar la fel a fost și rezultatul din viața adultă. 

Vorbim în episodul de astăzi despre Narativul personal, iar, pentru a exemplifica acest concept, vom folosi ca studiu de caz chiar narativul unuia dintre membrii echipei Mind Architect.

Sezonul 5, Episod special 01 - Cât de mult contează povestea pe care ne-o spunem despre ceea ce trăim în ceea ce trăim
Adaugă la favorite Vizualizează mai târziu Salvează

Sezonul 5, Episod special 01 - Cât de mult contează povestea pe care ne-o spunem despre ceea ce trăim în ceea ce trăim

daniel siegel
mindsight
neurobiology of we
memorie explicita
memorie implicita
narativ personal

Cum mă înregistrez și cum plătesc

Politica de confidențialitate

Politica de utilizare Cookies

Termeni și condiții

Disclaimer


Podcast Gratuit

BRAIN FOOD ©

BOOK ESPRESSO ©

COUCH TALKS ©

M.A. TALKS ©

M.A. LIVE ©

MIND SNACKS ©