De foarte multe ori, traiectoria noastra în viață e ceva ce hotaram, constient sau inconștient, încă din adolescență sau chiar mai devreme, iar după acel moment începem sa reflectăm mai degrabă la CUM si mai puțin la CE vom face. Ce faci, însă, atunci când fie nu îți e clar atât de devreme ce vrei să fii sau faci, fie simți că drumul tău e pe o altă direcție decât cea care ți-a fost sugerată de părinți sau profesori încă de mic? Ce faci atunci când drumul tău e la intersecția mai multor interese, pasiuni, valori sau motivatii?Astăzi ne lăsăm inspirați de lecțiile de viață pe care și le-a luat Andreea Lupescu, pe care oamenii o cunosc drept Andreea Verde, datorită culorii părului, semnătură a ei încă din adolescență. Învățăm de la un om care a reușit sa îmbine teatrul, cu scrisul, cu muzica, cu predatul și cu comunicarea in Social Media și care și-a găsit elementul la intersecția acestora.
Poți să ajungi de la un venit de 800 euro pe lună la statutul de milionar? Care sunt calitățile pe care e nevoie să le cultivi la tine pentru a obține asta?În continuarea episodului de podcast cu aceeași temă, discutăm în MA Talkul de astăzi despre învățăminte, câștiguri, dar și pierderi cu Alex Hudițan, un om de la care credem că putem învăța cum arată viața după multiple transformări.
După ce a fondat și construit timp de 10 ani prima Universitate Alternativă din România, Traian Brumă s-a autoprovocat să plece într-o călătorie în jurul lumii pentru a înțelege mai în profunzime cum funcționează educația și cum învață, de fapt, oamenii. Deși decizia a fost spontană, doi ani și 19 țări mai târziu, Traian s-a întors și ne povestește în acest MA Talk cum i-a venit ideea, cum a gestionat financiar călătoria și, mai ales, care au fost ideile și principiile pe care le-a descoperit și cum experiența asta l-a schimbat pe plan personal.
Așa cum descrie el însuși, Traian Brumă a avut parte de o copilărie idilică, presărată cu joacă, imaginație, natură și libertate. Visul lui nu a fost întotdeauna acela de a crea o universitate în afara sistemului academic, însă a devenit pe parcurs, cu experiențele trăite în calitate de student în cadrul unei universități românești. Aflăm în acest MA Talk care au fost momentele care l-au format și transformat pe Traian, ce l-a motivat în a trece de la student care visa să-și cumpere un elicopter la fondator al unei universități în care studenții în loc sa memoreze, învață să învețe, ce i-a adus satisfacție în acest parcurs, dar și ce piedici a întâmpinat.
Dăm startul MA Talkurilor, dialogurilor noastre cu oameni care ne inspiră, cu Paul Ardeleanu, un om important pentru proiectul Mind Architect și un om ale cărui perseverență și curaj le admirăm. Poate familiar multora dintre noi, Paul se descria în trecut prin fraza “Mă știam un tip timid, care stă în banca lui și care nu se exprimă.” Cu toate acestea, în parcursul lui de dezvoltare personală și profesională, Paul a găsit determinarea să treacă prin proiecte de Public Speaking, să devină coach și trainer și, cu siguranță cel mai impresionant pentru noi, să alerge 50 de semimaratoane consecutive în 50 de zile în 50 de orașe, urmate de 50 de speech-uri. Aflăm în acest MA Talk cum a reușit să le facă pe toate acestea, ce l-a motivat, dar și ce a învățat din fiecare experiență avută și cum l-au întregit ele în omul care este astăzi.