The Millionaire Next Door, Thomas J. Stanley

În afară de contul din bancă, ce face un milionar să fie milionar? Există trăsături comune ale celor care reușesc să obțină un astfel de statut financiar sau milionarii nu au nimic în comun?Discutăm în acest Book Espresso despre câteva dintre cele mai importante idei din cartea The Millionaire Next Door, în care autorii Thomas Stanley și William Danko au studiat milionarii din Statele Unite, cu obiectivul de a afla ce fel de trăsături sau mentalități îi leagă pe aceștia și ce îi diferențiază de restul populației.

Legături Pierdute, Johann Hari

Depresia și anxietatea sunt condiții din ce în ce mai prezente în viața noastră de zi cu zi. Așa de prezente, că au devenit fenomene sociale. Ne afectează pe mulți dintre noi, iar dacă nu suferim noi înșine, e probabil că oameni importanți pentru noi trec prin aceste experiențe. De foarte mult ori, trăirile ne confruntă cu neputința în a ne ajuta sau a îi ajuta pe cei de lângă noi.Cu toate acestea, o perioadă foarte lungă de timp am stigmatizat sau ignorat depresia și anxietatea sau le-am pus pe seama dezechilibrelor hormonale și le-am tratat medicamentos. În cartea sa, Lost Connection, Johann Hari își propune să schimbe retorica și să aducă atenția cititorilor cauzele mai puțin explorate pentru depresie și anxietate. Așadar, în acest Book Espresso, vrem să vă ilustrăm câteva dintre ideile principale din cartea lui Hari, în speranța că acestea vor ajuta să priviți cu alți ochi întâlnirile cu stările de anxietate sau cu depresia.

Healing Developmental Trauma, Aline Lapierre și Laurence Heller

Vorbim adesea despre traume și, încă și mai adesea, despre cele din copilărie. Cum au avut loc, dar, mai ales, ce efecte au imprimat ele gândurilor, sentimentelor și comportamentelor noastre în viața adultă? În cartea Healing Developmental Trauma, autorii Aline Lapierre și Laurence Heller vorbesc despre cinci categorii mari de traume de dezvoltare. Așadar, în acest Book Espresso le parcurgem împreună și încercăm să descoperim și cum le putem recunoaște în comportamentele din viața adultă, pentru a le vindeca.

Habits of a Happy Brain, Loretta Breuning

În cartea sa, Habits of a Happy Brain, Loretta Breuning vorbește despre neurochimicalele stării de bine, cele pe care le asociem cu ceea ce numim fericire, dar și despre neurochimicalele supraviețuirii - cele care ne ajută să rămânem în siguranță.În discuția de astăzi, așadar, parcurgem câteva dintre ideile principale ale cărții și aflăm cum ni se construiesc autostrăzile neuronale care produc reacțiile noastre comportamentale, dar și cum putem sa slăbim rutele neuronale care duc la comportamente indezirabile și cum putem crea unele noi.

De ce este eficientă psihoterapia, Louis Cozolino

La fel cum ne ducem ocazional mașina la revizii și la schimburi de ulei, noi credem că fiecare dintre noi este dator cu un proces de psihoterapie pe parcursul vieții. Află din acest Book Espresso cum te poate ajuta psihoterapia să descoperi ce linii de cod ți-au fost scrise în memoria implicită pe parcursul vieții, de ce când ne înfuriem nu mai putem vorbi sau gândi clar și cum un proces terapeutic poate să ne vindece și să ne ofere mai multă libertate și autonomie. 

Dansul furiei, Harriet Lerner

Când te-ai înfuriat ultima dată? Cum te-ai simțit când ai făcut-o? Dacă a trecut atât de mult timp de când ai exprimat ultima oară furie încât nici nu îți mai amintești sau dacă o faci des, dar apoi te simți trist sau vinovat, Dansul furiei este o carte foarte utilă pentru tine. În acest Book Espresso povestim despre cartea lui Harriet Lerner, o lectură dedicată femeilor, dar și altor genuri care nu știu să exprime furie autentică și își doresc să învețe. Vorbim despre două tipologii de femei foarte populare – femeia cumsecade și femeia scorpie, dar și despre relații în care unul dintre parteneri oferă mai mult decât celălalt și cum îi face această dinamică pe cei doi să se simtă.


Cum mă înregistrez și cum plătesc

Politica de confidențialitate

Politica de utilizare Cookies

Termeni și condiții

Disclaimer


Podcast Gratuit

BRAIN FOOD ©

BOOK ESPRESSO ©

COUCH TALKS ©

M.A. TALKS ©

M.A. LIVE ©

MIND SNACKS ©