Mitul Normalității, Gabor Mate

Faptul că stilul de viata și relieful psihoemoțional ne afectează în mod direct sănătatea fizică nu e un lucru nou, însă nu a fost niciodată mai important să începem să vorbim despre aceste lucruri. Acesta este unul dintre primele lucruri pe care medicul și terapetulul Gabor Mate ni le propune în cartea sa, Mitul Normalității. De la experiențele traumatice majore din copilărie, la traumele complexe construite prin experiențe adverse repetate ani de zile, de la felul în care muncim, la orașele în care alegem să trăim, de la dependeța de sustanțe, la adicția față de muncă, toate acestea sunt doar câteva din temele pe care Gabor le adresează în cea mai amplă și profundă lucrare a lui de până acum.Ne bucurăm că ați descoperit acest Book Espresso, despre o carte care ar merita o serie întreagă, prin valoarea și experiența distilate în ea după o muncă de mai bine de 50 de ani.

4000 Weeks, Oliver Burkeman

Dacă ne uităm la viața unui om ca având, în medie, 80 de ani, vom putea, cu rapiditate, calcula că trăim aproximativ 4000 de săptămâni. Cu toate astea, în foarte multe dintre zile trăim și ne facem planuri ca și cum numărul acesta este, de fapt, infinit. Sau ca și cum am putea face un infinit de lucruri într-o perioadă atât de scurtă. În cartea sa, 4000 Weeks - Time Management for Mortals, autorul Oliver Burkeman ne vorbește despre cum putem să ne folosim optim de perioada limitată a unei vieți de om și cum putem exersa trăirea tuturor celor 4000 de săptămâni nu la maximul capacităților noastre, ci la maximul potențialului pentru împlinire personală, sens și stare de bine.

Atomic Habits, James Clear

Știm deja cât de importante sunt obiceiurile în viața noastră și am auzit de nenumărate ori cum rezultatele mari se obțin din obiceiuri mici. Cum arată, însă, un obicei, atunci când îl punem sub lupă? Cum ne dăm seama dacă un obicei e bun sau rău și, mai ales, de unde începem când vrem să scăpăm de cele dăunătoare și să construim altele, mai benefice?Vorbim în acest Book Espresso despre câteva dintre cele mai importante idei din cartea Atomic Habits, a autorului James Clear. Acest material este susținut de AudioTribe.ro, prima platformă românească de audiobooks și eBooks. Poți asculta „Atomic Habits" integral pe AudioTribe.ro, sau alte audiobooks care să te ajute în procesele tale de dezvoltare zilnică. Vei găsi colecțiile audio ale lui Gabor Maté, Daniel Goleman, Simon Sinek sau Daniel Siegel. Pe Audiotribe poți asculta primul audiobook gratuit.Cartea Atomic Habits a lui James Clear poate fi ascultată pe AudioTribe.ro aici - https://audiotribe.ro/audiobooks-%C8%99i-ebooks/book/46

Range, David Epstein

Care e diferența între un teren de golf și viața de zi cu zi? Care e diferența dintre nivelul de performanță atins de cineva care se supraspecializează într-un domeniu și cel atins de o persoană care alege să învețe câte puțin dintr-o varietate mai mare de domenii? Aparține lumea specialiștilor, ca Tiger Woods sau generaliștilor, ca Roger Federer? Explorăm în Book Espresso-ul de astăzi, cartea Range, a lui David Epstein, și aflăm cum ne ajută informația din diverse domenii să câștigăm o vedere mai amplă asupra lucrurilor și de ce un curs de caligrafie facultativ i-a dat lui Steve Jobs una dintre ideile care urma să facă istorie.

Cele cinci limbaje ale iubirii, Gary Chapman

Preferi să arăți iubire prin contact fizic cu partenerul sau ești, mai degrabă, bucuros să faci lucruri pentru partener pentru a îi arăta că îl iubești? Dar când vine vorba despre cum îți place să îți fie arătată afecțiune, ce alegi? Gary Chapman propune, în cartea despre care vorbim astăzi, că avem cinci limbaje ale iubirii, iar fiecare dintre noi este mai înclinat să prefere manifestarea afecțiunii prin unul dintre aceste limbaje. Atât când oferim, dar și când primim iubire din partea partenerului.

When Men Behave Badly, David Buss

Ți s-a întâmplat vreodată să observi că alegi un tipar constant în partenerii de cuplu sau în oamenii de care te simți atras? Te-ai întrebat de ce și, mai ales, câți alți oameni trăiesc o experiență similară sau dacă preferințele tale sunt unice?În Book Espresso-ul de astăzi explorăm câteva dintre descoperirile psihologului David Buss, unul dintre părinții psihologiei evoluționiste și autorul When Men Behave Badly, legate de ce găsim universal atrăgător unii la ceilalți, atât pentru relații de lungă durată, cât și pentru cele trecătoare.

The Millionaire Next Door, Thomas J. Stanley

În afară de contul din bancă, ce face un milionar să fie milionar? Există trăsături comune ale celor care reușesc să obțină un astfel de statut financiar sau milionarii nu au nimic în comun?Discutăm în acest Book Espresso despre câteva dintre cele mai importante idei din cartea The Millionaire Next Door, în care autorii Thomas Stanley și William Danko au studiat milionarii din Statele Unite, cu obiectivul de a afla ce fel de trăsături sau mentalități îi leagă pe aceștia și ce îi diferențiază de restul populației.

Legături Pierdute, Johann Hari

Depresia și anxietatea sunt condiții din ce în ce mai prezente în viața noastră de zi cu zi. Așa de prezente, că au devenit fenomene sociale. Ne afectează pe mulți dintre noi, iar dacă nu suferim noi înșine, e probabil că oameni importanți pentru noi trec prin aceste experiențe. De foarte mult ori, trăirile ne confruntă cu neputința în a ne ajuta sau a îi ajuta pe cei de lângă noi.Cu toate acestea, o perioadă foarte lungă de timp am stigmatizat sau ignorat depresia și anxietatea sau le-am pus pe seama dezechilibrelor hormonale și le-am tratat medicamentos. În cartea sa, Lost Connection, Johann Hari își propune să schimbe retorica și să aducă atenția cititorilor cauzele mai puțin explorate pentru depresie și anxietate. Așadar, în acest Book Espresso, vrem să vă ilustrăm câteva dintre ideile principale din cartea lui Hari, în speranța că acestea vor ajuta să priviți cu alți ochi întâlnirile cu stările de anxietate sau cu depresia.


Cum mă înregistrez și cum plătesc

Politica de confidențialitate

Politica de utilizare Cookies

Termeni și condiții

Disclaimer


Podcast Gratuit

BRAIN FOOD ©

BOOK ESPRESSO ©

COUCH TALKS ©

M.A. TALKS ©

M.A. LIVE ©

MIND SNACKS ©