Range, David Epstein

Care e diferența între un teren de golf și viața de zi cu zi? Care e diferența dintre nivelul de performanță atins de cineva care se supraspecializează într-un domeniu și cel atins de o persoană care alege să învețe câte puțin dintr-o varietate mai mare de domenii? Aparține lumea specialiștilor, ca Tiger Woods sau generaliștilor, ca Roger Federer? Explorăm în Book Espresso-ul de astăzi, cartea Range, a lui David Epstein, și aflăm cum ne ajută informația din diverse domenii să câștigăm o vedere mai amplă asupra lucrurilor și de ce un curs de caligrafie facultativ i-a dat lui Steve Jobs una dintre ideile care urma să facă istorie.

Cele cinci limbaje ale iubirii, Gary Chapman

Preferi să arăți iubire prin contact fizic cu partenerul sau ești, mai degrabă, bucuros să faci lucruri pentru partener pentru a îi arăta că îl iubești? Dar când vine vorba despre cum îți place să îți fie arătată afecțiune, ce alegi? Gary Chapman propune, în cartea despre care vorbim astăzi, că avem cinci limbaje ale iubirii, iar fiecare dintre noi este mai înclinat să prefere manifestarea afecțiunii prin unul dintre aceste limbaje. Atât când oferim, dar și când primim iubire din partea partenerului.

When Men Behave Badly, David Buss

Ți s-a întâmplat vreodată să observi că alegi un tipar constant în partenerii de cuplu sau în oamenii de care te simți atras? Te-ai întrebat de ce și, mai ales, câți alți oameni trăiesc o experiență similară sau dacă preferințele tale sunt unice?În BE-ul de astăzi explorăm câteva dintre descoperirile psihologului David Buss, unul dintre părinții psihologiei evoluționiste și autorul When Men Behave Badly, legate de ce găsim universal atrăgător unii la ceilalți, atât pentru relații de lungă durată, cât și pentru cele trecătoare.

The Millionaire Next Door, Thomas J. Stanley

În afară de contul din bancă, ce face un milionar să fie milionar? Există trăsături comune ale celor care reușesc să obțină un astfel de statut financiar sau milionarii nu au nimic în comun?Discutăm în acest Book Espresso despre câteva dintre cele mai importante idei din cartea The Millionaire Next Door, în care autorii Thomas Stanley și William Danko au studiat milionarii din Statele Unite, cu obiectivul de a afla ce fel de trăsături sau mentalități îi leagă pe aceștia și ce îi diferențiază de restul populației.

Legături Pierdute, Johann Hari

Depresia și anxietatea sunt condiții din ce în ce mai prezente în viața noastră de zi cu zi. Așa de prezente, că au devenit fenomene sociale. Ne afectează pe mulți dintre noi, iar dacă nu suferim noi înșine, e probabil că oameni importanți pentru noi trec prin aceste experiențe. De foarte mult ori, trăirile ne confruntă cu neputința în a ne ajuta sau a îi ajuta pe cei de lângă noi.Cu toate acestea, o perioadă foarte lungă de timp am stigmatizat sau ignorat depresia și anxietatea sau le-am pus pe seama dezechilibrelor hormonale și le-am tratat medicamentos. În cartea sa, Lost Connection, Johann Hari își propune să schimbe retorica și să aducă atenția cititorilor cauzele mai puțin explorate pentru depresie și anxietate. Așadar, în acest Book Espresso, vrem să vă ilustrăm câteva dintre ideile principale din cartea lui Hari, în speranța că acestea vor ajuta să priviți cu alți ochi întâlnirile cu stările de anxietate sau cu depresia.

Healing Developmental Trauma, Aline Lapierre și Laurence Heller

Vorbim adesea despre traume și, încă și mai adesea, despre cele din copilărie. Cum au avut loc, dar, mai ales, ce efecte au imprimat ele gândurilor, sentimentelor și comportamentelor noastre în viața adultă? În cartea Healing Developmental Trauma, autorii Aline Lapierre și Laurence Heller vorbesc despre cinci categorii mari de traume de dezvoltare. Așadar, în acest Book Espresso le parcurgem împreună și încercăm să descoperim și cum le putem recunoaște în comportamentele din viața adultă, pentru a le vindeca.

Habits of a Happy Brain, Loretta Breuning

În cartea sa, Habits of a Happy Brain, Loretta Breuning vorbește despre neurochimicalele stării de bine, cele pe care le asociem cu ceea ce numim fericire, dar și despre neurochimicalele supraviețuirii - cele care ne ajută să rămânem în siguranță.În discuția de astăzi, așadar, parcurgem câteva dintre ideile principale ale cărții și aflăm cum ni se construiesc autostrăzile neuronale care produc reacțiile noastre comportamentale, dar și cum putem sa slăbim rutele neuronale care duc la comportamente indezirabile și cum putem crea unele noi.

De ce este eficientă psihoterapia, Louis Cozolino

La fel cum ne ducem ocazional mașina la revizii și la schimburi de ulei, noi credem că fiecare dintre noi este dator cu un proces de psihoterapie pe parcursul vieții. Află din acest Book Espresso cum te poate ajuta psihoterapia să descoperi ce linii de cod ți-au fost scrise în memoria implicită pe parcursul vieții, de ce când ne înfuriem nu mai putem vorbi sau gândi clar și cum un proces terapeutic poate să ne vindece și să ne ofere mai multă libertate și autonomie. 


Cum mă înregistrez și cum plătesc

Politica de confidențialitate

Politica de utilizare Cookies

Termeni și condiții

Disclaimer


Podcast Gratuit

BRAIN FOOD ©

BOOK ESPRESSO ©

COUCH TALKS ©

M.A. TALKS ©

M.A. LIVE ©

MIND SNACKS ©