TOATE SEZOANELE
SEZONUL 1
SEZONUL 2
SEZONUL 3
SEZONUL 4
SEZONUL 5
SEZONUL 6
REFLECȚII DESPRE SITUAȚII DE CRIZĂ
SEZONUL 7
SEZONUL 8
SEZONUL 9

Sezonul 9, Special 01 - Cum arată aceeași poveste din perspective diferite. Rolul tatălui prin ochii copilului.

Cât de diferite sunt poveștile a doi oameni care trăiesc experiențe împreună despre experiențele trăite? Cum se vede la partenerul de cuplu ceea ce trăiește în relație cu noi? Dar la copii? Ce văd fiii și fiicele în relația cu părinții lor și cum diferă de percepția părinților? În seria din acest sezon, Dorin a vorbit despre lucrul său la redefinirea rolului de tată și la îmbunătățirea relației cu fiul său tânăr adult, Dan. În acest episod special este momentul să auzim și povestea lui Dan și să fim martori la rolul vindecător pe care îl pot avea relațiile în viețile noastre.

Sezonul 9, Episodul 09 - Cum se simte când începem să ne auzim propria voce. Lecții învățate și obiective viitoare

Ce construim în noi atunci când simțim că trebuie ca vocea noastră să fie ridicată pentru a fi auzită? Cu cât consum de energie vine lupta dintre dorința de a ne face nevăzuți și nevoia de a fi vizibili? Cum se simte vizibilitatea când ea e mai puțin însoțită de frici și mai mult de entuziasmul exprimării de sine? În acest ultim episod, Luciana ne povestește cum s-a transformat relația ei cu vizibilitatea și ce modificări a suferit dialogul ei interior. Cum a purtat conversații cu auto-compasiune în momentele dificile și cum s-a folosit de susținerea interioară și de a celor din jur în procesul ei. Vorbim despre lucruri care ne-au ieșit bine, dar și despre punctele unde mai avem de lucru și de obiective viitoare în ultimul episod al acestei mini-serii. 

Sezonul 9, Episodul 08 - Ce se găsește după acceptarea nevoii de pauză. Lecții învățate și obiective viitoare.

Aproape de finalul acestui sezon și înainte de a se bucura de vacanța de iarnă, Dana ne împărtășește cum a decurs lucrul cu obiectivul de a își regăsi echilibrul între muncă și relaxare. Cum a arătat relaxarea pentru ea în acest an? Ce inițiative a luat și ce efecte benefice a putut observa? Ce reacții de protecție și ce mecanisme au apărut în momentele de schimbare? Care sunt obiectivele viitoare și ce simte Dana că mai are nevoie să mai lucreze?

Sezonul 9, Episodul 07 - Lecții învățate și obiective pentru viitor. Cum ne schimbă o relație întregul ecosistem

Pentru acest sezon, Dorin și-a propus să documenteze lucrul la relația cu fiul său, Dan, dar și schimbările care apar în cum își definește el însuși rolul de tată. Însoțit de un coach, dar și de ocaziile de a trăi noi experiențe împreună cu Dan, a avut conștientizări, a lucrat la credințele limitative, a descoperit noi întrebări și și-a setat obiective care la început nici măcar nu erau vizibile. Procesul continuă, căci transformările nu sunt nici liniare și cele mai multe dintre ele nu se întâmplă în 1-2 luni. Astăzi, Dorin ne povestește unde a ajuns pe parcursul documentării acestui sezon, dar și ce oportunități de creștere și schimbare își mai propune pentru viitor.

Sezonul 9, Episodul 06 - Mecanismele care încearcă să pună frână când hotărâm să fim vizibili

De ce să-ți spui tu părerile pe internetCine și de ce ar vrea să asculte vocea ta? Sunt alți oameni mai capabili care să facă asta!Sigur o să greșești ceva, n-ai cum să faci bine!Toate acestea sunt gânduri care s-ar putea să ne treacă prin minte când apare frica de a ne face vizibili. S-ar putea să căutăm perfecțiune acolo unde ea nu e nici necesară, nici posibilă. S-ar putea să vedem greșelile ca fiind pericole ce vor aduce cu ele consecințe dezastruoase. Ce spune criticul interior când începem să ne arătăm? Ce frici apar, de ce gânduri și de ce emoții vin însoțite? Care sunt mecanismele de apărare care ies la suprafață, în încercarea de a ne proteja de o amenințare mult prea mare? Vorbim cu Luciana în cel de-al doilea episod din mini-seria ei despre toate momentele de îndoială, dar și despre progresele pe care le-a descoperit și construit în misiunea de a lucra la frica de a fi vizibil.

Sezonul 9, Episodul 05 - Ce comori se află dincolo de identificarea cu munca. Redescoperirea timpului liber. Studiu de caz Dana Boabeș

Cum ne arată relația de cuplu atunci când laptopul devine al treilea membru al acesteia? Ce ne facem când nu putem fi niciodată deconectați de la email, iar sarcinile de la job ne urmăresc și în masa din familie?În acest sezon, Dana documentează procesul ei de reînvățare a bucuriei timpului liber și de răspuns la întrebarea “cine este Dana dacă nu muncește?”Dacă în primul episod ne-am uitat la credințe și mecanisme care au împiedicat pasul acesta pentru o perioadă lungă de timp, astăzi este rândul progresului observat în ultimele săptămâni. Descoperim VaMu, propriul concept pentru mixul dintre vacanță și muncă și cum a funcționat el pentru Dorin și Dana. Descoperim ce înseamnă relaxarea pentru Dana și dacă învățarea e muncă sau vacanță. Stați alături de noi pentru a parcurge împreună acest proces și a ne uita atât la progrese, cât și la vechi mecanisme care continuă să apară în călătoria Danei.

Sezonul 9, Episodul 04 - Ce trăim când pășim către reconstrucția unei relații importante

Regretul că am pierdut timp important în relația cu o persoană extrem de importantă pentru noi, însoțit de sentimentul de vină că nu am făcut lucrurile mai bine. Speranța că avem, totuși, oportunitatea să reparăm parte din greșeli mai târziu. Mult efort, progrese, dar și mecanisme care continuă să se repete. Cât de mult putem rescrie relațiile cu oamenii importanți din jurul nostru ani mai târziu, ce pierdem dacă schimbăm, dar și ce câștigăm dacă rămânem pe loc? În seria din acest sezon, Dorin parcurge acest proces în relația cu fiul său, Dan, și ne împărtășește cele mai importante învățăminte pe care și le ia el pe drumul către a clădi o relație mai bună și de a își redefini rolul de tată.

Sezonul 9, Episodul 03 - De ce "capul plecat sabia nu-l taie" nu e cel mai bun îndemn și cum ne paralizează frica de a ne face văzuți

Ce se întâmplă dacă suntem văzuți? Cum devine una dintre principalele nevoi ale noastre ca oameni să se simtă precum una dintre cele mai mari amenințări?Care sunt credințele din spatele fricii că s-ar putea ca cineva să se uite către noi și să ne observe? Ce experiențe anterioare ne-au arătat că dacă ținem capul plecat, sabia n-o să-l taie? Că dacă ne facem mici și suntem tăcuți, or să ne ocolească pericolele? În această mini-serie, Luciana vorbește despre teama de a te face vizibil, iar în acest prim episod povestește despre motivația de a porni în acest proces și ce a declanșat primii pași către a vorbi despre sine ca fiind un om care poate fi văzut.


Cum mă înregistrez și cum plătesc

Politica de confidențialitate

Politica de utilizare Cookies

Termeni și condiții

Disclaimer


Podcast Gratuit

BRAIN FOOD ©

BOOK ESPRESSO ©

COUCH TALKS ©

M.A. TALKS ©

M.A. LIVE ©

MIND SNACKS ©